Srpski paprikaš, kao gotovo jelo pojavio se na japanskom tržištu, pola godine nakon što je kompanija Macubara Fud koja ga prodaje, prvo Japancima ponudila srpsku mućkalicu.
Sve popularniji trend u Evropskoj uniji jeste tzv. fleksitarijanstvo, koje podrazumeva da njegovi pripadnici "ne moraju" da se odriču mesa, već da u svojoj ishrani koriste "meso biljnog porekla".
Grčka je ostvarila pobedu u borbi da zaštiti naziv svog "feta" sira, pošto je Sud pravde ukorio Dansku jer nije onemogućila lokalne kompanije da koriste to ime za prodaju van Evropske unije.
Švedski startap "Oumph!" napravio je burger za koji tvrde da ima ukus ljudskog mesa, a kampanja za burger nagrađena je na marketinškom festivalu u Kanu.
Kaberne i merlo sa sadnica koje su provele više od godinu dana na Međunarodnoj svemirskoj stanici biće pretvoren u eksperimentalno vino, a prva berba zakazana je za narednu godinu.
Bačva retkog škotskog viskija prodata je za 16 miliona funti privatnom kolekcionaru u Aziji, čime je oboren prethodni svetski rekord od milion funti koji je postavljen pre samo nekoliko meseci.
Od smrznutog spanaća do paradajza, od soka od pomorandže do pečuraka, hranu je toliko teško proizvesti bez insekata da su i regulatori digli ruke od pokušaja.
Kako bi sprečio bacanje hrane, indijski restoran "Casanova" u Badenu, kantonu na severu Švajcarske, odlučio je da naplaćuje simboličnu kaznu od pet franaka svim gostima koji ne pojedu sve sa tanjira.
Kanada će postati prva država u svetu koja će na određene namirnice staviti upozorenje slično onome koje postoji na cigaretama kako bi skrenula pažnju kupcima da izbor te hrane nije najzdravija opcija